ZLOČIN IZ MRŽNJE: Migrant izbo 3 čoveka, vikao im da su prljavi Belci!

ZLOČIN IZ MRŽNJE: Migrant izbo 3 čoveka, vikao im da su prljavi Belci!

Retorika mržnje prema Evropljanima da su diskriminatori koja se sistematski plasira u velikim medijima, očito ima efekta i rasplamsala je mržnju među migrantima, prema osobama bele boje kože i evropskim nacionalnim zajednicama.

Trojica ljudi napadnuti su u naselju  Maison Carrée u gradu Nîmesu, kada ih je izbo strani državljanin koji ih im je uputio rasističke uvrede nazavo ih „prljavi Francuzi“.

Napad se desio kada je migrant sa devojkom pitao trojicu mladića za cigaretu, a kako prenosi Midi Libre mladići su rekli da nemaju cigare, zatim je par postao krajnje agresivan.

Situacije se naizgled smirila kada je par odustao od svađe i nastavio svojim putem. Ipak ubrzo zatim, muškarac se vratio sa nožem i napao grupu mladića.

Sve tri žrtve su izbodene i odvedene u bolnicu, sa ranama od nože, dok je dvoje pušteno iz bolnice treća žrtva je ubodena u jetru i ostala je u bolnici.

Nakon napada policija je došla na lice mesta i uhapsila ženu koja je bila sa napadačem.  Napadač za koga se kasnije saznalo da ima 21. godinu je u pritvoru, ali policija nije precizirala da li se sam predao ili je uhapšen.

Prema policiji migrant anti-beli rasista, je grupu od 3 izbodena mladića nazvao „prljavim belcima“ i „prljavim Francuzima“.

Policija istražuje napd kao istragu ubistva.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite