(VIDEO) ŠVEDSKA GORI: Napadi bombama na policijske stanice i sudove, razbijaju mit o EU utopiji…

(VIDEO) ŠVEDSKA GORI: Napadi bombama na policijske stanice i sudove, razbijaju mit o EU utopiji…

Švedska sve manje ljudi asocira na svetli primer EU, na multikulturalnu ekonomsku utopiju, otvorenih granica, a sve češće na mesto sa rekordnim stopama silovanja i bombaškim napadima. Snimci napada na policijske stanice sve češće dolaze iz te zemlje. 

Policija u gradu Staffanstorp dočekala je u ranim jutarnjim satima pred vratima njihove stanice bomba koja je eksplodirala, a radi se o napravi kućne izrade.

Nakon početka istrage, policija je objavila da je pronađena neka vrsta eksplozivne naprave koja je eksplodirala ispred ulaza u policijsku stanicu, prenosi Expressen.

U eksploziji su oštećena ulazna vrata, ali srećom nije bilo žrtava.

„Ozbiljno shvatamo što se dogodilo i zahvalni smo što niko nije telesno ozleđen. Sada preduzimamo potrebne istražne mere i istovremeno povećavamo našu dostupnost i prisutnost kako bismo stvorili sigurnost građanima“, rekao je Patrik Ahrlin, šef policije u Staffanstorpu.

„Bio je to veliki prasak, ne možete to opisati. Osećam se potpuno nestvarno“, rekla je 35-godišnja Sofie Kropp, žena koja živi u zgradi blizu mesta eksplozije.

Zanimljivo je kako je 2017.godine  takođe zabiležena eksplozija ispred ulaza u policijsku stanicu u Helsingborgu, dok se slična eksplozija dogodila i ispred zgrade suda u Malmöu.

Snimke o predhodnim napadima na policijske stanice možete pogledati u sledećim klipovima:


Izvor: Dnevna Gazeta/Ekspresen/Tribn.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite