NATO PUKOVNIK: Neću bombardovati Srbiju, makar čistio ulice po Atini! Završio sa lisicama…

NATO PUKOVNIK: Neću bombardovati Srbiju, makar čistio ulice po Atini! Završio sa lisicama…

Srbija je imala puno prijatelja tokom bombardovanja SRJ 1999. godine, a jedan od njih je i tadašnji pukovnik vojske Grčke Kostas Dimitriolis. Odbio je da bombarduje Srbiju, za to je ostao bez svega, a sada je na pragu da dobije srpsku penziju!

Kako saznaje naš portal u toku je skupljanje potpisa za inicijativu da se bivšem pukovniku Grčke vojske, Kostasu Dimitriolisu, dodeli nacionalna penzija Republike Srbije, u znak zahvalnosti zbog njegovog odbijanja naređenja NATO oficira da bombarduje našu zemlju.

Pukovnik Kostas Dimitriolis je zbog ovakve odluke ražalovan, izgubio je posao i završio na ulici neko vreme.

„Ja bombardovati, moj narod Srbe, neću pa makar prao ulice Atine!“ reči su kojima je Kostas Dimitriolis odbio da izvrši bombardovanje Srbije.

Zato ga je NATO pakt juna 1999. godine ražalovao, ostavljajući ga sa porodicom i 4 sina bez posla, zarade i krova nad glavom.

Stav naklonosti prema srpskom narodu nije promenio, naprotiv Kostas ga je još jednom pokazao i tako što je unuku dao ime Srboljub Dimitriolis.

Pročitajte još:
KARAĐORĐE SE PREVRĆE U GROBU: Turska policija od sada zavodi red u Srbiji i patrolira ulicama!
(VIDEO) SRBIN UBIO MIGRANTA: Desetorica mu upali u kuću, a onda je uzeo pušku!

Najmanje što Srbija može da učini u znak zahvalnosti za njegov požrtvovani gest koji zaslužuje divljenje je da mu odobri nacionalnu penziju. Naročito zbog toga što je izgubio posao zbog takvog stava, čime je ugrožena njegova egzistencija. Dimitriolis je dobar primer da i u savremenom svetu postoji i dalje čojstvo i junaštvo, a Srbija mora pokazati da ne zaboravlja svoje prijatelje.

Kostas je još jedan Grk koji je odbio da napada Srbe te 1999. godine, u Srbiji je daleko poznatiji nekadašnji kapetan grčke mornarice Marinos Ricudis koji je takođe zbog svoje odluke da ne bude deo posade broda koji je trebalo da se pridruži NATO snagama i da sa njega ispaljuje krstareće rakete na Srbe mnogo propatio.

Završio je takođe sa lisicama na rukama izgubio je posao u vojsci, šest meseci bio je bez bilo kakvih prihoda, skoro na rubu egzistencije.

Ipak, ovaj hrabri vojnik smogao je snage da nastavi dalje, a Srbi i Srbija ga nisu zaboravili. On je prošle godine odlikovan od strane Srpske pravoslavne crkve, a osvanuo je i mural sa njegovim likom u Beogradu.

Pročitajte još:
Migrant proslavio državljanstvo silovanjem žene! Rekao joj sad mogu da radim šta hoću, dok je davio u vodi…
Telohranitelji Emine Erdogan upadali u kafiće sa dugim cevima, maltretirali ljude po Beogradu!

Očekujemo da ćemo znati da se odužimo i Kostasu i da mu pomognemo kao što je on to nama učinio.

Izvor: Espreso

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite