NEMAČKA KLIZI KA DIKTATURI: Za nepoštovanje himne EU sledi vam 3 godine zatvora!

NEMAČKA KLIZI KA DIKTATURI: Za nepoštovanje himne EU sledi vam 3 godine zatvora!

Ukoliko verujete da poštovanje mora da se zasluži, a da je nemoguće nametnuti ga jer funkcioniše po principu reciprociteta, u direktnoj ste koliziji sa novima zakonima režima Angele Merkel.

Gornji dom nemačkog parlamenta, Bundesrat, izglasao je predlog zakona kojim će Nemci biti kažnjeni sa čak tri godine zatvora ako budu pokazivali nepoštovanje prema zastavi ili himni Europske Unije.

Nemački mediji početkom su godine objavili da su u pripremi izmene zakona kojima će se „peduzeti oštre i efikasne mere protiv onih koji vređaju temeljne vrednosti Europske Unije“.

Zakon se posebno osvrće na „kršenje reputacije simbola Europske Unije“. Ovo je samo jedna u niz autoritarnih odluka režima Angele Merkel, koja je od nedavno sprovela žestoke restrikcije i cenzuru na internetu.

Novi zakon još treba biti odobren od strane Bundestaga, donjeg doma nemačkog parlamenta, a još nije poznato kad bi do glasanja u Bundestagu trebalo doći.

I dok Nemcima preti višegodišnji zatvor ako povrede čast nadnacionalne tvorevine, nemačka kancelarka ima poseban odnos sa simbolima nemačke države, pa je tako u javnosti tražila uklanjanje nemačke zastave toko proslave pobede na predhodnim izborima.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite