TRAMP: Obama je dobio Nobela za mir, a počeo je rat u Libiji! Ja sam rešio Koreju i neću ga dobiti!

TRAMP: Obama je dobio Nobela za mir, a počeo je rat u Libiji! Ja sam rešio Koreju i neću ga dobiti!

Nobelova nagrada za mir je već godinama unazad politizovana i izgubila je svoj smisao…

Predsednik SAD Donald Trump oživeo je danas svoje nesuglasice sa komisijom koja dodeljuje Nobelovu nagradu za mir, tvrdeći da je suviše rigorozna prema njemu i da on zaslužuje tu nagradu.

U obraćanju novinarima pre bilateralnog sastanka sa pakistanskim premijerom Imranom Khanom na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku, Tramp je izjavio da bi „za mnogo stvari trebalo da dobije Nobelovu nagradu, ako kada je budu delili budu pošteni, što oni nisu“.

Tramp je rekao da je bivši predsednik SAD Barak Obama primer nepravedno dodeljene nagrade, prenosi portal „Politiko“. Podsćamo Barak Obama je odmah na početku mandata pokrenuo rat u Libiji koji su karakterisale velike civilne žrtve, a bio i je glavni protagonista rata u Siriji.

„Obami su dali odmah po njegovom dolasku na mesto predsednika i on nije imao pojma zašto ju je dobio“, rekao je Tramp i dodao u šali: „Znate šta? To je bilo jedino sa čim sam se sa njim složio“.

Tramp je u više navrata izjavljivao da zaslužuje Nobelovu nagradu za mir za svoje napore za postizanje mira na Korejskom poluostrvu.

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite