ORBAN: Odbijam migrantske kvote, ali ću sa zadovoljstvom prihvatiti kvote za deportaciju!

ORBAN: Odbijam migrantske kvote, ali ću sa zadovoljstvom prihvatiti kvote za deportaciju!

U vatrenom govoru na godišnjici osnivanja Italijanske stranke Fratelli d’Italia (Italijanska braća) u Rimu, premijer Mađarske Viktor Orban saopštio je da njegova zemlja odbija nove kvote za „redistrebuciju“ migranata, ali bi prihvatio kvote za deportaciju sa velikom zadovoljstvom.  

Kada Italija raspiše sledeće izbore bili oni prevremeni ili redovni, Italijanska braća će prema anketama biti ključan partner za novu koaliciju sa sada najpopularnijom strankom Liga Matea Salvinija, a godišnjicu od osnivanja desničarske stranke uveličao je premijer Mađarske Viktor Orban.

Tokom govora Orban je pozvao vladu Italije da zaštiti svoje građane i nacionalne granice. Orban se osvrnuo na novi plan EU za redistrebuciju migranata koji bi značio da migranti koji su već ilegalno ušli u EU, sada trebaju da se razmeštaju po članicama unije.

Dok je naveo da prihvata momentalno stanje da novi režim u Rimu naginje globalizmu i prihvata nametnute odluke Brisela, Orban je takođe poručio da će Mađarska biti tu, da podrži Italiju čim ona ukloni anti-Italijanski i anti-Evropljanski režim Socijalista i Pokreta od 5 zvezdica.

„Mađarska je spremna, da pomogne Italiji na sve moguće načine, a u oblastima u kojima ne možemo da pomognemo su transport i naseljavanje migranata u Mađarksu. To je nemoguće.“

„Ali onda kada vi odlučite, da mi možemo da vam pomognemo u odbrani granica, kada odlučite da pošaljete kući migrante koji su već tu, mi možemo da vam pomognemo sa tima“.

„Obavezne kvote za nasljavanje nisu prihvatljive, ali kvote za deportaciju ćemo prihvatiti sa zadovoljstvom“ podvukao je Viktor Orban.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite