(VIDEO) OBRAČUNI SA LGBT POKRETOM: Poljaci uništavali LGBT simbole, posle razbijanja parade sve veće tenzije…

(VIDEO) OBRAČUNI SA LGBT POKRETOM: Poljaci uništavali LGBT simbole, posle razbijanja parade sve veće tenzije…

Nakon razbijanja gej parade u Bjalistoku na istoku Poljske, nastavljaju se tenzije širom zemlje po pitanju promocije LGBT ideja.

U akciji koju su proglasili za „dekontaminaciju ulica od LGBT ideologije“ poljski aktivisti čistili su grad od simbola duginih boja, koje koriste LGBT pokreti.

Nakon poziva oca Tomaša Kacalaržika (Tomasz Kacelarczyk) predstavnici Svepoljske omladine u gradu Ščećin (Szczecin ) odlučili su da uklone grafite i simbole LGBT organizacija u tom gradu.

Nakon gej marša par stotina LGBT aktivista iz cele Poljske i regiona ostavila je na javnom mestu u centru grada, ogromnu LGBT zastavu iscrtanu sprejom.

Ipak to se nije svidelo brojnim protivinicima gej skupa, pa je tako  otac Tomaš Kacalaržik pokrenuo je građansku inicijativu za uklanjanje NVO simbola i objavio „kampanju dekontaminacije od LGBT ideologije“. Ekstremno levičarski lista Wyborcza optužio je sveštenika za navodni govor mržnje i podsticanja na nerede.

Ipak akcija je bila veoma mirna. Mladići naoružani četkama i krpama očistili su simbole koje su ostavili sledbenici LGBT pokreta na svom maršu.

Kako kažu u Svepoljskoj omladini kampanja širenja straha od strane ekstremnih levičara i ultra liberala nije urodila plodom, a akcija ne samo da nije bila nasilna nego je imala pozitivan odjek u javnosti.

RAZBIJANJE PARADE U BJALISTOKU

Prva Parada LGBT oranizacija u Bjalistoku na istoku Poljske, zabeležila je mnoge incidente. Dok jedna stana optužuje protivnike za homofobiju, druga uzvraća da se radi o heterofobiji to jest mržnji prema heteroseksualcima i nametanju homonormativnih ideja deci.

Kontra demonstranti su se sukobili sa policijom, skandirali LGBT aktivistima da nisu dobrodošli u njihovom gradu i na sve moguće načine sabotirali kontroverzni skup. Čuli su se čak pucnji, ali i vrisci. Policija demonstrante udarala pendrecima, a upotrebljen je i suzavac.

Na videu se vidi kako grupa muškaraca trči za učesnicima parade i fizički ih napada. Takođe, u pozadini se čuju i ženski vrisci.

Aktivisti na paradi, vređali su protivnike dobacivajući im uvrede da su nacisti. Sa druge strane konzervativci su poručuli NVO „niste dobrodošli“ u našem gradu i „ne damo vam decu“ to jest neće dozvoliti da utiču na maloletnu decu i nameću im homonormativne stavove.

Na prvoj LGBT paradi u ovom Poljskom gradu uhapšeno je više osoba, ali tačan broj za sada policija nije saopštila.

Pre samog marša jedan poljski list delio je uz svoje novine nalepnice protiv skupa.

Portparol policije Tomaš Krupa potvrdio je da je jedna osoba uhapšena zbog toga što je otela zastavu od jednog od učesnika parade. Više od 500 pripadnika policije obezbeđivalo je političke aktiviste LGBT pokreta i njihove pristalice.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite