Bande migranta u Kuršumliji napadaju ljude i otimaju automobile! Krenuo sam na groblje, a onda su…

Bande migranta u Kuršumliji napadaju ljude i otimaju automobile! Krenuo sam na groblje, a onda su…

Nezahvalnost za srpsko gostoprimstvo. Bande migranata terorišu puteve po našoj zemlji, a nadležni ne uspevaju da ih spreče u kriminalnim aktivnostima.

Ilustracija (Foto: Screenshot)

Radenko Kaličanin iz kuršumlijskog sela Rača danas je stravičnu situaciju, jer su emigranti koje je susreo na putu ka kuršumlijskom selu Degrmen napravili živi zid i hteli da mu otmu automobil. On nije jedini koji je tokom dana na istom potezu bio meta migrantskog nasilja.

Kako nam je potvrdio Kaličanin, oko 12 časova krenuo je ka Degrmenu kako bi prisustvovao parastosu. U jednom trenutku video je emigrante kraj puta, a zatim su oni napravili živi zid i pokušali da spreče da on prođe.

-Bilo ih je desetak. Usporio sam i skoro stao, kada su počeli da hvataju kvake od automobila. Uplašio sam se dao, gas, a oni su počeli da udaraju po mom automobilu. Bukvalno sam prošao kroz njih- kazao nam je Kaličanin.

On dodaje da je odmah pozvao ženu i rekao joj da pazi. Pozvali su i policiju, ali dok je ona došla oni su nestali. Kasnije su ušli u selo Rača i kraj prodavnice vikali. Opet je pozvana policija i ne znamo jesu li ih uhapsili.

-Kada sam stigao na doredište, ispričao sam šta mi se desilo, te mi je jedan komšija rekao da su i njega tako presreli. Na ovom potezu dnevno prođe i do sto emigranata u jednom danu. Pre par dana obili su kuću i tu proveli više od jednog dana- dodaje naš sagovornik.

On kaže da su meštani ovih sela, koja se protežu do administrativnog prelaza Merdare, koji spaja užu Srbiju sa južnom srpskom pokrajinom KiM, prilično uznemireni i da svakodnevno doživljavaju nasilje od imigranata.

-Kradu šta stignu, upadaju u kuće, a ovo sa kolima od danas je baš mnogo. Više ne znamo šta da radimo i kome da se požalimo- dodaje žrtva napada.

Izvor: Dnevna Gazeta/Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite