(FOTO) Sergej Trifunović se slikao ispred grafita „Ubij Srbina“, sa širokim osmehom na licu…

(FOTO) Sergej Trifunović se slikao ispred grafita „Ubij Srbina“, sa širokim osmehom na licu…

Humor ili autošovinistička mržnja?

U javnost je isplivala fotografija Sergeja Trifunovića koji pozira ispred grafita Ubij Srbina

Ubrzo nakon objavljivanja fotografija je se raširila društvenim mrežama brzinom svetlosti i izazvala lavinu negativnih komentara pripadnika većinske srpske zajednice.

Lider Pokreta Slobodnih građana Sergej Trifunović slikao se nedavno ispred ustaškog grafita „Ubij Srbina“ u Splitu i to sve sa osmehom na licu! Glumac ima dugu istoriju negativnih komentara prema Srbima kao naciji, pa je tako tokom jedne od poseta BiH izjavio, da ga je sramota što je pripadnik istog naroda kao i Ratko Mladić.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je da je Trifunović poziranjem uz slogan „ubij Srbina“ postupio nepromišljeno, neduhovito i neinteligentno.

– Odgovoran srpski političar nikad ne bi čak ni ironično pristupio ovom monstruoznom grafitu koji nosi vrlo konkretno istorijsko značenje i predstavlja realnu pretnju Srbima u svim zemljama nastalim na prostoru bivše Jugoslavije. Ne verujem da bilo šta može da donese osim negativnih poena za Trifunovića i negativnu kampanju političkih protivnika i odijum najšire javnosti – naglasio je Stanković.

Izvor: Dnevna Gazeta/SrbijaDanas.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite