Šiptari uhapsili humanitarce iz Češke, koji su pomagali srpskoj deci u enklavama!

Šiptari uhapsili humanitarce iz Češke, koji su pomagali srpskoj deci u enklavama!

Progon i diskriminacije Srba na Kosovu, očito nisu dovoljni pa je potrebno zastrašiti i strance koji pomađu ugroženoj populaciji u enklavama.

Grupa čeških humanitaraca na Kosovu i Metohiji uhapšena je danas od strane takozvane kosovske policije, jer navodno ugrožavaju bezbednost samoproklamovane države.

Aktivisti iz više čeških humanitarnih organizacije, koji su na svojoj misiji na Kosovu i Metohiju obišli više škola i uručili školsku opremu deci u enklavama uhapšeni su od strane kosovske policije.

Razlog za hapšenje je posedovanje transparenta „Kosovo je Srbsko“ kao i dve zastave, jedna Srbije i druga Češke. Oni su preventivno uhapšeni jer su kako tvrde zbog mogućnosti da na utakmici Kosovo-Češka provociraju sa transparentom.

Montirane optužbe radi zabrane ulaska

Kako kaže Zvonko Mihajlović poslednji gradonačelnik u enklavi Štrpce po zakonima Republike Srbije, hapšenje je političke prirode sa ciljem da se zastraše stranci koji pomažu Srbima na Kosmetu. Mihajlović se pre hapšenja sastao sa Česima tokom njihove posete Štrpcu.

„Naši prijatelji iz Češke na Kosovu i Metohiji borave isključivo da bi pomogli srpskom narodu kroz različite humanitarne aktivnosti i ništa izvan toga“ istakao je Mihajlović.

„Njihovo hapšenje od strane KPS pod izmišljenom optužbom da će remetiti današnju fudbalsku utakmicu je čista izmišljotina. Cilj hapšenja je njihovo zastrašivanje i eventualna zabrana ulaska na KiM u narednim godinama.
SLOBODA za Čehe, iskrene prijatelje srpskog naroda“ podvukao je nekadašnji gradnonačelnik.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite