Policija u Novom Pazaru zabranila gej paradu, u Beogradu mora po svaku cenu uz 7.000 policajaca

Policija u Novom Pazaru zabranila gej paradu, u Beogradu mora po svaku cenu uz 7.000 policajaca

Parad 2014. u glavnom gradu Srbije održana je po svaku cenu, sablasne prazne ulice i 7.000 policajaca opremnjenih za razbijanje demonstracija sproveli su skup uprkos anketama da ga građani u ogromnoj većini ne žele. 

Iako su pojedini portali objavili da će danas u Novom Pazaru biti održana “Parada ponosa”, radiju Sto-plus u Policijskoj upravi ovog grada rečeno je da, prema njihovim saznanjima, za danas nisu planirani nikakvi javni skupovi.

O tome da se u Novom Pazaru, navodno, sprema “Parada ponosa” prethodnih dana spekulisalo se i na društvenim mrežama gde su građani, uglavnom, pozivali na to da se ona zabrani.

Lokalni portali su prenosili nezvanične informacije o tome da je Policijska uprava dobila zahtev za održavanje takozvanog “Prajda” i da će se on održati danas šetnjom centralim gradskim ulicama.

Kako naš radio saznaje, tačno je da je novopazarskoj policiji podnet zahtev za održavanje javnog skupa, ali je organizatorima iz Policijske uprave odogovoreno da ne postoje uslovi za njegovo održavanje.

Gej paradu u Beogradu 2014 godine obezbeđivalo je neverovatnih 7.000 policajaca, uz obrazloženje da je ona uslov za ulazak u EU. Parada 2018. godine koštala je građane srbije 400.000 evra samo za obezbeđenje skupa političkih LGBT organizacija.

izvor: Radiostoplus

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite