PROTEST: Česi protiv nezavisnosti Kosova, Srbiju komadaju kao Hitler nas 1938…(VIDEO)

PROTEST: Česi protiv nezavisnosti Kosova, Srbiju komadaju kao Hitler nas 1938…(VIDEO)

U glavnom gradu Češke Pragu, organizovan je protest protiv odluke vlade te države da prizna samoproklavonu nezavisnost Kosova.

Na protestu u organizaciji grupe „Prijatelji Srba sa Kosova“ protiv priznanja nezavisnosti Kosova, održanom na centralnom trgu u Pragu, prisustvovali su i češki poslanik Jaroslav Foldina i režiser filma „Oteto Kosovo“ Vaclav Dvoržak.

Protest je održan na Vaclavskom trgu, a organizatori skupa su držali transparent „Kosovo je Srbsko“. Okupljenima su se između ostalih obratili režiser filma „oteto Kosovo“ Vaclav Dvoržak zahtevajući da se poštuje rezolucija 1244 i teritorijalni integritet Srbije.

„Mi Česi smo ovde došli jer nikoga nije bilo briga za nas kada je 1938 godina odlučeno da 15% naše teritorije bude predato Nemcima. Tada su Francuzi, Englezi, Italijani i Nemci koji su nam sada komšije u EU odlučili da Čehoslovačka mora da preda Sudet Nemcima. Isto se ponavlja par decenija kasnije sa Srbijom“ istakao je Jaroslav Foldina.

Jaroslav Foldina

Kosovo će uvek biti Srbija bez obzira šta neko potpiše na papiru i šta kaže neko u Parizu, Londonu ili Berlinu – ocenio je češki poslanik.

Protest proti ukradení Kosova Srbsku a uznání jeho nezávislosti vládou ČRživě Raptor-TV.cz, kamera Jan Dolens

Gepostet von Žarko Raptor Jovanovič am Sonntag, 17. Februar 2019

Ovo je deseti skup koji Česi organizuju protiv ilegalne nezavisnosti južne srpske pokrajine, a proteklih godina skupovi su pored Praga organizovani i u Ostravi. Na najvećem od tih skupova 2014. godine više stotina ljudi šetalo je protiv nezavisnosti Kosova u Brnu i Ostravi, a skupovi su napravljeni u organizaciji opozicione Radničke partije Češke.

Izvor: Dnevna Gazeta/Prvnizpravy.c

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite