VUČIĆEV JEZIK ULIZICE: Merkel me naučila mnogo stvari, redovno je informišem o svemu (VIDEO)

VUČIĆEV JEZIK ULIZICE: Merkel me naučila mnogo stvari, redovno je informišem o svemu (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle razgovora sa Angelom Merkel izjavio da je i danas mnogo naučio od nemačke kancelarke. 

“Najviše smo razgovarali o Kosovu i Metohiji, evropskim integracijama Srbije… Razgovor nije jednostavan, prosto, mi u Srbiji imamo jedan pogled na rešavanje tog problema, zemlje koje su priznale Kosovo imaju nešto drugačiji stav. Merkelova, čini mi se, ceni i poštuje našu želju da razgovaramo i postignemo kompromis“, kaže Vučić.

Dodao je da je to bio veoma važan sastanak sa Merkelovom i da je dogovoreno da češće informiše kancelarku o važnim pitanjima.

Dobio sam i poziv da ponovo posetim Berlin. I danas sam mnogo naučio od gospođe Merkel, to nije za ovako kratke izjave. Pozvala se na Maksa Vebera, na koga sam se ja bezbroj pita pozivao. Ona je protestant pa joj i više priliči i sigurno je vrednija i obrazovanija od mene. Od nje sam naučio i danas čuo ponovljenu tezu da je kompromis nešto što dovodi do dobrog rezultata i da ljudi treba da teže kompromisu, a ne tome da unize ili unište protivnika. Da li ćemo mi u Srbiji to razumeti ili ne, to je već druga stvar“, rekao je vođa SNS.

Izvor: Prva/B92

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite