VERSKA NETOLERANCIJA I MRŽNJA: Sergej Trifunović vulgarno izvređao srpsku novu godinu! (FOTO)

VERSKA NETOLERANCIJA I MRŽNJA: Sergej Trifunović vulgarno izvređao srpsku novu godinu! (FOTO)

Glumac Sergej Trifunović na svom Tviter nalogu napisao je da je „jedini gluplji praznik od Nove godine, srpska Nova godina“ i time izazvao lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama od strane građana kojima je povredio verska uverenja, ali i onih koji ovakav status smatraju izlivom netolerancije i govorom mržnje prema osobama pravoslavne verispovesti. 

„Jedini gluplji praznik od Nove godine je srpska Nova godina. Sreća pa su prilično kalendarski odvojeni“, napisao je Trifunović.

Ovo nije prvi put da Trifunović šokira javnost svojim izjavama, a takođe i pojavom, pa je ova njegova najnovija izjava podsetila na premijeru filma „Montevideo, Bog te video“ u Sarajevu, 2011. godine, kada se Trifunović pojavio u majici s likom Jovana Divjaka, bivšeg ratnog generala.
Trifunović u majici sa Jovanom Divljakom

Brojni komentari išli su u tom pravcu, osuđujući glumca da je preterao i da je vreme da se zaustavi u svojim suludim izjavama.

„Mostarsko, polstronsko ljakse, mudroseru i moderni Če Gevara, tebi niko ne brani da se „nadrobiš“ i na taj dan kao na Egzitu. E jedino ako se bojiš čika Jove Divljaka da ne čuje, to poštujem„, jedan je od komentara ispod Trifunovićevog tvita, kao i:

„Odeš rođo u Sarajevo. Obučeš svoju omiljenu majicu sa likom BiH „generala“ Jove Divjaka i slavi šta ti se slavi. Meni je ova prava pravoslavna Nova godina“.

Izvor: IN4S

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite