„Porodica Brnabić“ traži vilu od 1.000 kvadrata na Dedinju, naravno na račun građana Srbije…

„Porodica Brnabić“ traži vilu od 1.000 kvadrata na Dedinju, naravno na račun građana Srbije…

Premijerka Ana Brnabić zatražila je da se preseli u državnu vilu na Dedinju, i to ni manje ni više nego vilu od čak 1.000 kvadrata kažu izvori iz Vlade Srbije.

U rezidenciji bi s njom stanovala njena partnerka, doktorka zaposlena u Kliničkom centru Srbije.

Brnabićeva, kao premijerka, ima pravo da s porodicom stanuje u jednoj od luksuznih državnih nekretnina dok obavlja pomenutu funkciju, ali kako država zagovara štednju na svim nivoima i kako narodu plate i penzije nisu vraćene na stari nivo, očekivalo se da i šefica Vlade „povuče ručnu“.

Ovde nije u pitanju samo preseljenje u luksuznu vilu u najotmenijem kvartu u Beogradu, tu su i enormni troškovi selidbe premijerke i njene partnerke u tu nekretninu, koji će ići preko grbače naroda.

– Brnabićeva po zakonu ima pravo da koristi državnu vilu, ali, iskreno, niko nije verovao da će hteti da ode iz svog stana, a i ostavljala je utisak osobe kojoj nije važno da „utrči“ u kućerinu na Dedinju. Predstavljala se kao skromna, zato smo se i razočarali kad smo čuli šta je njen zahtev – kaže izvor našeg lista iz Nemanjine 11 i nastavlja:

– Već mnogo funkcionera koristi državne vile, naravno, svi su oni tamo po zakonu, ali to dodatno opterećuje budžet u vreme krize. Sad će na sve to morati da se dodaju i troškovi režija i održavanja za vilu koju će koristiti premijerka. Sve državne nekretnine se održavaju, ali kad neko uđe tu da živi, troškovi skoče. Tu su troškovi komunalija – struja, voda, infostan, koji su, naravno, veći nego u vreme kad je kuća prazna. Računica je da će skoro 15.000 € mesečno građane Srbije koštati luksuziranje premijerke.

Najbogatija u Vladi

– To su rezidencijalni objekti, te kuće imaju sve što vam padne na pamet. Neretko su u dvorištima i bazeni – navodi naš izvor.Jednu od takvih kuća, s bazenom i prostranim dvorištem, još uvek koristi Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije. Iako je imao isto pravo, Aleksandar Vučić, nekadašnji premijer, danas predsednik Srbije, ostao je u svom stanu s porodicom.

Prema imovinskoj karti, Ana Brnabić spada među najbogatije u Vladi. Ona ima stan od oko 328 m2 u Beogradu, i to na Dedinju, u blizini Belog dvora, pa je njena želja za preseljenjem u državnu vilu u istom kraju u najmanju ruku zbunjujuća. Brnabićeva nije odgovorila na naša pitanja do zaključenja broja.

Izvor: Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite